sunnuntai 17. elokuuta 2014

Pennut lähtivät "pesästä"

Kyllä se vaan sydämestä ottaa, vaikka tietää, että kaikki penskat pääsevät hyviin koteihin.
Se tosi asia käveli vastaan, että neljän kuukauden projekti on takana.

Sitä ennen oli uroksen mietintää ja sille saatu vihreä valo. Dracon viikon kosioreissu, joka meni nappiin. Tiineys ultra, jossa näkyi neljä pentua. Massun pyöristyminen. Pentujen liikkeet tuntu vatsan läpi loppu aikana. Pentulaatikon laittamista ja sitten eräänä yönä jäi nukkumiset väliin kun piti toimia valvovana kätilönä ja pentujen kuivaajana. Toinen sikiöpussi aiheutti kummallisia tunteita, kunnes sisältä paljastui valkoinen göötinpentu.

Pienet elämän alut olivat pirteitä pieniä yli ja alle 200 grammaisia ihmeitä. Kahden kuukauden hoivaamisen ja paijaamisen jälkeen koitti se päivä, jolloin niiden oli aika lähteä maailmalle.

Reipas nuori mies, "Allu" haettiin ihanaan kotiin maaseudulle perjantaina. Siinä ovella sai pyyhkiä kyyneleitä.
Sadepilven kennelin ensimmäinen kasvatti... Nyyh!

Allu uuden "äidin" sylissä

Allu uuteen kotiin lähdössä

Ihastuttava sijoitusnarttuni "Hile" ja loistava pikku mies "Ransu" lähtivät sitten lauantaina. Nämä pitkähäntäiset ipanat pääsevät myös loistaviin koteihin. Kaikilla tulee olemaan tilaa temmeltää omakotitaloissa ja pihoilla. Vielä pienessä mielenliikutus tilassa oli otettava lähtöpäivänä näistäkin kuvia muistoksi. Ne ovat vain kerran pieniä ja muuttuvat valtavalla vauhdilla isomman koiran näköiseksi.


Hile poseeraa


Hile vielä viimeisillä leikeillä.

Ransu rapsutuksilla


Ransu lähtökuopissa


 Kotona kummasti tilanteet rauhoittuneet, kun nämä kolme ihastuttavaa tappijalkaa lähtivät maailmalle. (Pyry ei ole enää yhtään kärttyinen.) Pilvi ei ole natiaisia sen kummemmin kaivannut. Äiti-koira alkoi olemaan jo niin väsynyt jälkikasvuunsa, että välillä näytti siltä, että se nukahtaa istuvilleen. Imettäminen on rankkaa. Lähtöpäivänäkin imetti pentujaan. Torstainakin vielä ainakin neljä kertaa.

Mamma on niin laihassa luuranko kunnossa. Etten kehtaa siitä edes valokuvaa laittaa. Nyt on aika kerätä lihaa luiden ympärille, että lakkaa selkäranka paistamasta :/ Kyllä sillä silti virtaa tuntuu piisaavan. On alkanut leikkimään pentunsa kanssa ja tekevät sitä monta kertaa päivässä!


Tuisku ihmettelee, että mitä mä nyt teen kun ei oo kavereita!

Tuisku meni vielä aitaukseen keittiöön. Siellähän ne kaverit ennen olivat.


Elämä asettuu pikkuhiljaa taas vanhoihin uomiin. Paitsi, että pienten tassujen teputus jatkuu kun Tuisku jäi kotiin. Nyt tässä perheessä on ruskea uros sekä harmaa ja valkoinen narttu. Kaiken väriset töötit on siis nyt tässä huushollissa. Käytiin pienen kanssa jo ensimmäisellä harjoittelukävelyllä hihnan kanssa ja paikallisen Mustin&Mirrin pentutreffeillä. Tapsalle ja Tuiskulle on jo paikka pentukurssillekin lokakuussa.

Nyt pitää työttömänkin huokaista ja nauttia loppukesän päivistä.
Tänään perheen ihmiset ja Pyry kävi gööttierkkarissa, mutta päivittelen siitä sitten myöhemmin.

Kirjoittelen tänne blogiin pentujen lähdönkin jälkeen juttuja ja myös tämän meidän pienen jääkarhun poikasen kuulumisia.

Kiitos kaikille niille, jotka ovat lukeneet blogia pentujen aikana ja seuranneet niiden kehitystä.
Sinä aikana täällä on käyty noin 6500 kertaa!! Wau!

Pidetään koiristamme huolta ja nautitaan yhteisestä ajasta :)


3 kommenttia:

  1. On ollut ihanaa seurata teidän pentujen elämää! Toivottavasti saadaan kuulla niistä jatkosakin. =) Kaikkea hyvää pentusille uusiin koteihin <3

    VastaaPoista
  2. Uih <3 Tänään sainkin kuulla että teidän Allu pääsi jatkamaan meidän Anselmin tassunjälkiä ja niiin ihanaan paikkaan. terkuin raparperiHanna

    VastaaPoista