perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kuka on pomo?

Olen nyt iltapäivällä miettinyt aihetta niin paljon, että pakko istua ihan alas kirjoittamalla pohtia asiaa. Meillä on jonkinlainen valtasuhteiden muutos menossa koirien välillä.
En nyt tiedä, kuinka montaa tämä kiinnostaa. Kirjoitampa nyt kumminkin ja käyn jokaisen koiran läpi.PYRY 8v 3kk

Lempinimiltään Pöhkö, Lutku, Py-Py, Ukko, Äijä

Luonteeltaan varsinainen Mies, tai miäs niin kun minä sitä sanon. Leikattu kivesvian takia 2 vuotiaana, silmäsairas, mm. kaihin alku, mutta ei vaikuta kuulemma vielä ainakaan näköön. Elämäni koira, jonka ostin itselleni 40-vuotis lahjaksi. Enkä ole katunut päivääkään. Vaikea koira nuorena. Ei kelvannu namit tai lelut ja oli huono syömään. Pyry on hirveän kiltti luonteeltaan, mutta se tietää mikä sen asema on laumassa.

The Boss, hän määrää missä kappi seisoo. Yli ei kävellä. Eikä anna vanhempienkaan narttujen määrätä, karvat pystyyn ja haastetta kohti.

Pilviä sen ei tarvi komentaa, koska se tietää paikkansa ja asemansa. Niillä ei ole koskaan ollu mitään isoa riitaa.

Tuiskua kohtaan Pyry on etäisempi. Ei oiken teinin oikut jaksa kiinnostaa. Lähtee joskus Tuiskun leikkiin. Sen kuule jo äänestä, koska leikkivät keskenään.

PILVI 5v 11kk

Lempinimiltään Pilvi Pikkarainen, Pi-Pi, Hipsukka, Hyvä Tyttö

Pilvi tuli mulle sijoituskoirana ja halusin Pyrylle kaverin, koska se oli jotenkin yksinäisen oloinen. Niistähän tuli sitten ihanat ystävät. Pilvillä on ollut kahdet pennut. Ahne ollut aina ja ruoka on maistunut, vaikka sen kanssa oli ongelmia kun paino ei noussut. Todellinen kuivan kesän orava, kunne sai ekat pennut.

Luonteeltaan kaikkien kaveri. Ei ole koiraa, jonka kanssa Pilvi ei tulisi toimeen. Hirveän ystävällinen ja maailman paras äitikoira, Siivoo, leikkii, hoivaa, ruokkii kaikin voimin ja joka imettää pentujaan lähtöpäivään asti,Tuiskua 10 viikkoiseksi. Koirassa on myös luonnetta. Jos se ei halua tehdä jotain, mitä ihminen pyytää, niin se ei todellakaan sitä tee. Kauankohan on joskus odotettu ulko-oven edessä, että neiti suostuu menemään istumaan, niin kun muutkin. Toiset on jo ulkona kun Pilvi pönöttää edelleen, eikä istu. Joskus on vartti odotettu.

Pilvi ei havittele laumassa pomon paikkaa. Se ei ole siitä koskaan ollut kiinnostunut. Se on hyvin tyytyvänen omaan osaansa.

Pyryä kohtaan kiltti ja tietää hyvin etukäteen mitä se tekee ja käyttäytyy sen mukaan. Väistää takavasemmalle, jos Pyry alkaa "murmuttaan".

Tuiskua kohtaan käyttäytyy kun äitikoira. Raivostuttavaa! Syö edelleen sen paskat jos mahdollista. Tuisku puri pienenä sitä maitohampailla niin lujaa ja paljon, että Pilvillä on kaula ja kurkku ihan täynnä rupia. Ei kiellä, ei murahda. Alistuu Tuiskun riepoteltavaksi, vetää häntää koipien väliin ja yrittää vetäytyä kerälle ja kärsii. Ihan uskomatonta, miten Pilvi antaa Tuiskun kohdella sitä kaltoin. Ihan pahaa tekee, kun sitä katselee, välillä melkein tulee tippa silmään :(
TUISKU 10kk

Lempinimiltään Tuhohyönteinen, Tui-Tui, Pikkunen

Luonteeltaan ihan mahdoton vekara! Joka kerta kun tulee kotiin ja koirat on ollu keskenään, niin jotain on syöty. Kankaisia sänkyjä revitty, niin että täytettä pitkin eteisen lattiaa. Ovat nykyään pelkästään eteisessä, koska kun pääsivät keittiöön, niin lattialle oli väännetty väkisin pissat ja/tai kakat. Ottaa mallia isommistaan ja äitinsä kanssa kun pääsevät alkuun, niin haukkukonsertti on valmis. Tuisku on sellainen herkkä tyttö. Kun tulee luokse, korvat menee luimuun ja välillä lähes ryömien tullaan kohti. Arka ollut muita koiria kohtaan, mutta kun käydään vähän hajukoulutuksessa ja sen jälkeen pääsee leikkimään 2-3 muun koiran kanssa, niin se on alkanut nyt sujumaan. eikä mene nykyään jatkuvaksi haukkumiseksi.

Sitten tuleekin se aihe, miksi tätä lähdin kirjoittamaan...

Mikä tulee olemaan Tuiskun paikka laumassa?
Nimittäin oireita on ollut jo jonkin aikaa. Pilviähän Tuisku riepottaa mennen tullen, eikä äitinsä saa sitä metsässäkään enää kiinni. Varmaa on se, että tämä valkoinen kiipeää arvoasteikossa äitinsä yli lopullisesti jossain vaiheessa. Vielä sentään kuuntelee, jos Pilvi murahtaa ja näyttää hampaita, että olen tosissani. Oireita isommasta yhteenotosta on jo ollut ilmassa.

Mites sitten tuo Pyry? Ei tuo Ukko nyt niin vanha ole, ettei se tuollaiselle natiaiselle näyttäisi taivaan merkit. Oireita sihen suuntaankin on olemassa, että yhteenotto on jossain vaiheessa tulossa. Toivottavasti eivät käy toistensa kimppuun, kun en ole kotona, ettei tarvi puoli kuollutta koiraa lähteä lääkäriin viemään. Pyry näyttää oman asemansa Tuiskulle selvästi ja kun ei viesti mene perille, niin urahdellen karvat pystyssä tossa sitten niin kuljetaan. Joskus on toinen käskettävä pois huoneesta, kun lämpötila alkaa nousta. Näitä tilanteita on onneksi vielä harvoin.

Pilvi on taas tapansa mukaan sovittelijan roolissa. Jos nämä kaksi vähääkään leikkivät, niin Pilvi mennee ihan suoraa väliin. Eli, tunkee ittensä Pyryn ja Tuiskun väliin ja koittaa saada jälkikasvunsa sieltä pois. Se ei jostain syystä halua, että Pyry ja Tuisku leikkivät keskenään. Aavistaako se, että yhteenotto tulee jossain vaiheessa, vai mistä se johtuu?

Tässä siis mietteitä. Sen tulevaisuus sitten näyttää.
Uskon, että Pyry on niin Äijä, että se ei asemaansa Tuiskulle luovuta. Se on tottunut määräämään tangon tahdin. Tuisku tulee varmasti saamaan vielä selkäänsä, jos uskaltaa pomon paikkaa kysellä.

Mutta jos lukijoille tulee jotakin mieleen niin kommenttia kehiin.

Taidan tarttua imuriin ja sitä vähän ulkoiluttaa...
nimittäin kaikilla kolmella koiralla on karvanlähtö aika


2 kommenttia:

  1. Meillä vähän myös valtasuhteissa selvästi tulossa muutoksia. Tähän asti meillä on ollut ihan selvää,joistain asioista määrää Aatu,joistain Oona. Ikinä ei näitten väliin ole tarvinnut mennä,edes pienempänä,kun Oona nakersi Aatua terävillä naskalihampaillaan. Aatulla on aina ollut hieno tyyli puuttua asiaan,se läjää Oonan jalkojensa väliin,ikäänkuin seisoo sen päällä ja rauhoittaa tilanteen. Nyt lähiaikoina olen huomannut,että Oona on alkanut valtaamaan itselleen asioita,jotka on tähän asti olleet Aatun juttu. Kuten esim.nukkumapaikka. Ei hajuakaan ,mistä moinen johtuu,onko kyseessä hormonihöyryistä vai mistä. Mutta yhä edelleen on esim.hajut ja myyränkolot,joihin Oonalla ei ole asiaa. Aatulta riittää asiaan pieni murahdus,ja Oona väistää. Nää on mielenkiintoisia juttuja. Mutta uskoisin,että noilla hormoneilla on jokin osuus asiassa. Niinkauan kuitenkin,kun Pyry ja Tuisku matsaavat,en olisi huolissani,mutta sitten kun kaksi narttua ottaa yhteen kunnolla,voi jälki olla pahaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on mielenkiintoisia juttuja. Kun Pyryn ja Pilvin kohdalla ei ole tälläinen edes tullut mieleen.Tuisku on tässä asiassa niin erilainen kun äitinsä. Tämä lauman sisäisen arvojärjestyksen muuttuminen on mulle ihan uusi kokemus.

      Poista