torstai 21. maaliskuuta 2019

Pentuja odotellaan Prinsessalle

Hinni, tuo mietteliäs sijoituskora, jota meillä täällä myös Prinsessaksi kutsutaan, on ollut meillä mammalomalla pian kaksi viikkoa. 
Pentuja ultan mukaan olisi tulossa vain kaksi. Parempi sekin kun ei mitään!

Prinsessa on suhteellisen hitaasti lämpiävää tyyppiä, vaikka tämä kakkoskoti onkin tuttu paikka.
Hitaasti, mutta varmasti on ottanut oman paikkansa laumassa.
Ulkoillaan ja käydään lenkillä suhteellisen sujuvasti koko porukalla. Hyvin huomaa, että göötti on laumaeläin. Kimpassa mennään vaikka oltaisiin vaan omassa pihassa. Hihnalenkillä on tosin sellaista hiljaista protestointia. Tien sivussa eikä jalkakäytävällä kävely kiinnostaisi vähääkään. Pitäisi päästä keskelle tietä tai mielellään sen toiselle puolelle nuuskimaan päivän postit. 


Hinni


Ruokailujen kanssa Prinsessa on näyttänyt kyntensä. Mikään ei ensin meinannut kevata. Tuskin ne kuuluisat hanhenmaksapallerotkaan olisi maistuneet, joten menin paikalliseen eläiliikkeeseen miettimään asiaa. Mukaan lähti useampi pötkö Mush-raakaruokaa ja RC Starteria.
Lopulta suosikki löytyi. Sian sydän. Se on herkkua ja sitä sekoitetaan pentunappuloihin. Myös RC Starter maistuu nappuloiden  joukossa. Nyt on jo parina päivänä syöty kolme kertaa päivässä hyvällä ruokahalulla.


vrk 60 menossa


Hinnistä on tullut varjoni. Ihan selkeästi se on omassa kodissaan tehnyt samaa. Hän on hyvin läheisriippuvainen. Tunkee itsensä ihan lähelle, jos se mitenkään on mahdollista.
Tässä nojatuolissa on MINUN paikkani. Tai niin minä luulin. Nykyään tosin joudun istumaan ihan reunalla, koska Prinsessa tökkii jalkaani kuonollaan ja pihisee "väistä, MINÄ tulen sinne myös".
Eihän siinä auta kun siirtyä toiseen reunaan ja 2/3 tuolista on tämän "vierailevan tähden" valtaama.


Prinsessa


Hinni on ensimmäinen sijoitusnarttu, joka on tullut kakkoskotiin synnyttämään.
Kyllähän se alkuun mietitytti, että miten sopeutuminen sujuu ja miten sitä oppii koiraa lukemaan, mutta hyvinhän tämä on mennyt. Ei minkäänlaista ongelmaa ole ollut.

Olemme kuitenkin varautuneet moneen. Meillä on lähes joka huoneessa portit, joten pystytään tarvittaessa erottaan koiria toisistaan ja turvaamaan mm. pennuille rauhallisen kulun ulko-ovesta ulos ilman, että isommat koirat jyräävät ne jalkoihinsa, sitten kun ulkoilun aika on.
Kaikkea on yritetty miettiä valmiiksi.


Koirahuone


Meillä on tässä pienessä talossa koirille oma huone. Se on sisustettu vähäisillä huonekaluilla. Talossa kun ei asu lapsia, niin tämä on mahdollista. Pilvi ja Tuisku nukkuvat täällä usein kun haluavat omaa rauhaa. Nyt tämä on Hinnille ja pennuille pyhitetty.


Koirahuone valmiina


Eilen, kun vuorokausia oli takana 59 siirryin Hinnin kanssa koirahuoneeseen nukkumaan. Sitten kun alkaa tapahtumaan, niin saadaan täällä olla ihan rauhassa.

Hinni on omassa kotonaan tottunut nukkumaan isännän ja emännän kanssa niin pitihän se meillä sitten ottaa makuuoneeseen öiksi, vaikka omat koirat eivät sinne pääsekään. Näin pyrin pitämään jotain tuttuja ja turvallisia tapoja yllä. Hyvin me nyt tänne yhdessä sovitaan.

Nyt elämme jännittäviä aikoja, eletään hetki kerrallaan ja vain odotetaan......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti